2024_Vasutas Művelődési Ház házi sakkbajnoksága

Megyénk sakkozói közül is bizonyára kevesen tudják, hogy akinek kedve támad néhány sakkpartira az bármely szerdán 14 és 17 óra között megteheti a Nyíregyháza Toldi utca 23 szám alatti Művelődési Házban.

Már több mint 10 éve a megszűnt FETIVÍZ egyesület sakkozói helyet kaptak a Művelődési házban. Szívesen fogadtak bennünket. Biztosítottak szekrényt a készleteinknek, helyiséget, fűtést stb.

Évenként egyszer házi bajnokságot rendezünk körmérkőzéses rendszerben oda-vissza-vágós alapon, meghívott játékosokkal kiegészülve. Igy a színelosztással nem kell foglalkozni, mindenki akkor játszik amikor ráér a szerdai játéknapokon. A nevezési díj 100%-a képezi a díjalapot. A verseny így akár több hónapig is elhúzódhat, de ez nem okoz problémát. A gondolkodási időt 30 percben határoztuk meg.

Erről azért írtam részletesebben, hogy hátha más sakk-közösségek is kedvet kapnak az ilyen jellegű házi verseny megrendezéséhez.

2016-ban rendeztük előszőr ilyen módon versenyt, melyet Molnár Mihály nyert meg. Ezt ő még kétszer megismételte. Nyert még versenyt Gunyecz Zoltán és Bodrogi László is.

A napokban fejeződött be a 2024 évi verseny. A győztes ezúttal Horváth László lett 11 ponttal, a második helyen holtverseny alakult ki. Molnár Mihály és Kovalcsik Zoltán egyaránt 10 pontot ért el.

 

 

Mérnyi Béla

2024. 04. 25.