2014_Hajdú Kupa beszámoló

Debrecenben hatalmas érdeklődés nyilvánult meg az idei (2014. 05. 11.) „Hajdú Kupa” sakkverseny iránt, a résztvevők száma meghaladta a kétszázat. Különböző korú versenyzőkből álló küldöttség érkezett Szabolcsból is, a sokféle kategória majd’ mindegyikében indult néhány szabolcsi versenyző. Első ilyen versenyén készült a „nagy dobásra” Tóth Tibor, aki az „U16-U18”-ban képviselte a Piremon SE-t jó játékkal és kiemelkedő eredménnyel. A nyolc fős mezőnyben, mint a legfiatalabb játékos a 4. helyen végzett a győztesekkel azonos pontszámmal (5 pont), csupán jobb Bucholz-al előzték meg a riválisok. Szép volt!   

 

                Az „A” kategóriában a FETIVIZ játékosa Szulics Imre indult el a 14 főt számláló csoportban. Ezúttal a 9. helyen végzett, ami nem lebecsülendő teljesítmény, mivel ilyen rangos versenyzők között tudott 3 pontot szerezni:

1. Mester Gyula FM 6

2. Leviczky Tibor IM 5,5

3. Horváth Károly MJ 5

4. Samu Sorin Mihai MJ (román versenyző) 5

.

.

9. Szulics Imre 3 pont.

 

                A „B” csoport volt a legnépesebb, ahol csak 1800 élőpont alatti versenyzők indulhattak. Ide jelentkezett Vannai László, Gurály László a „Dávid SC” játékosai és Virányi István egyesületen kívüli. Talán itt volt a legnehezebb a kimagasló eredményt elérni, azonban ez mégis sikerült a Dávid SC kiválóságának Gurály Lászlónak, aki időnként lélegzetelállítóan izgalmas partikban kerekedett felül és végül megérdemelten végzett az első helyen, elnyerve az ezért járó kupát, érmet, oklevelet és pénzdíjat. A másik két szabolcsi induló is megállta a helyét az erős mezőnyben.

                Végül az „Aranyifjakról” is szólni kell, mert az ebben a kategóriában induló Kónya István (Nyírbátor), Alkéri Imre (Dávid SC), Szilágyi Sándor (FETIVIZ) és dr. Horváth László (HVSC-FETIVIZ) sem hoztak szégyent a megye sakkozóira, sőt utóbbi kettő a díjazottak közé került, míg előbbiek tudásuk legjavát nyújtva, kis szerencsével előrébb is végezhettek volna a FIDE mestert és első osztályúakat is felvonultató erős mezőnyben.

1. Lengyel Ferenc FM 6

2. Szilágyi Sándor 5,5

3. Dr. Horváth László 5

 .

.

7. Kónya István 4

.

.

10. Alkéri Imre 3,5 ponttal.

 

 

A versenyt Varga Péter nemzetközi mester vezette közmegelégedésre!

 

Szilágyi Sándor

 

 Képek: A Fényképalbumban