2020_MSSZ a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság

Tisztelt Sporttársak!

Az MSSZ a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság elmaradt két fordulójának időpontját 2020. augusztus 30-ban és szeptember 13-ban határozza meg. Minden csapat hazai mérkőzéseit saját versenyhelyiségében bonyolítja le, beleértve az NB I-et is. Amennyiben valamely csapat legkésőbb 14 nappal a mérkőzés előtt jelzi, hogy a versenyhelyisége nem áll rendelkezésre a mérkőzés napján, úgy a pályaválasztói jogot az ellenfelével felcserélheti, illetve alternatív helyszínt határozhat meg, utóbbit térítésmentesen. Javasoljuk a versenyhelyiségek lehető leggyorsabb opcionális befoglalását a kijelölt időpontokra, mivel ha a szigorításokat feloldják, a versenyhelyiségek bizonyára sok egyéb rendezvényt is terveznek befogadni az adott időszakra.

Az MSSZ a 2020-as átigazolási időszakot 2020. október 1-31-re módosítja. Ennek megfelelően a 2020/21-es bajnokság 2020 novemberében indulhat el.

A területi bajnokságok elmaradt fordulóinak lebonyolítását 2020. augusztus 15-ig az MSSZ nem engedélyezi, azok megtartása esetén a FIDE lejelentést, illetve a bajnokságokból való esetleges NB-be való feljutást megtagadja. A megyei szövetségek saját belátásuk szerint dönthetnek a 2019/20-as területi bajnokságuk

- lezárásáról az aktuális állással,

- semmissé tételéről az eddigi eredmények törlésével,

- vagy az elmaradt fordulók pótlásáról 2020. augusztus 16. és szeptember 30. között azzal a kitétellel, hogy a területi bajnokság időpontjai nem ütközhetnek az NB-s időpontokkal.

Szükség esetén a helyzetnek megfelelően az elnökség a későbbiekben dönthet további halasztásról.

 Egyéni versenyek szervezésével, illetve edzések megtartásával kapcsolatosan az MSSZ a honlapján hamarosan ajánlást tesz közzé.

Üdvözlettel

Gyömbér Tamás

versenyigazgató

Magyar Sakkszövetség

H-1055 Budapest, Falk Miksa u. 10.