2017_VI. Nagyrábé Kupa

SUCCISA VIRESCIT!

 

Bizonyára sok sakkozó felkapja a fejét, miféle sakkcikk lehet az, amelynek címe a benedeki jelmondat. A cím mégsem félrebeszélés. Közismert, hogy Szilágyi Sanyi bácsi az utóbbi években elajándékozott pár tucatot értékszámából, de ha nekigyürkőzik, mindenkire veszélyes matt-ador. Aki 70 évesen még meg tudja nyerni a Nyírségi Torna B csoportját, az legfeljebb értékszámából tud veszíteni, de tudásából nem.

 

Ezért kívánkozik címként  a jelmondat: a megnyesett ág kizöldül!

 

 

 

Erre a IV. Nagyrábé Kupán április 8-án került sor, ahol egyéni és csapatversenyt rendeztek egyszerre. Egyéniben egy csoportban sakkoztak a „nagyok” és a B csoportban értékeltek, de külön díjazták őket. Sziszi bácsi nagyszerű játékkal rukkolt elő, abszolútban a második, csoportjában az 1. helyen végzett, immáron sokadik virágzását megkezdve.

 

 

 

Példamutató első táblás volt a csapatverseny küzdelmeiben is: az első táblán 7 pontot szerzett, a buchholtzot is számolva a legjobb első táblásnak bizonyult! Ilyen első táblás mögött nem lehet lemaradni, dr. Horváth László holtversenyben a legjobb, értékeléssel a második legjobb volt a 2. táblán. Minden szabolcsi sakkozó sajnálhatja, hogy örökifjú „praeprofesszorunk” BAZ megyei csapatot erősít….

 

 

 

A harmadik táblán fő hajszobrászunk, Dudás László is eredményesen vitézkedett, a 3. táblán a 3. legjobb volt az egész mezőnyben, „felettesétől” csupán fél ponttal lemaradva!

 

 

 

Egy ilyen kiegyensúlyozott, minden táblán kiemelkedően teljesítő csapat teljesítménye láttán az olvasók ajkáról csupán olyan sóhaj szállhat fel, hogy e csapat győzelmet érdemelt volna! Sajnos nem így történt, fél ponttal lemaradva Berettyóújfalu I. csapatától a kiváló 2. helyen végeztek nyíregyházi seniorjaink példát mutatva ezzel a fiatalságnak, nem ujjunkat kell erősíteni a „kütyükön”, hanem elménket kell edzeni a 64 mezőn!

Reménykedünk, hogy a nemzetközi versenyt jövőre is megrendezik és „fiaink” a legfényesebb érmet és a legnagyobb kupákat fogják hazahozni!


 

VI Nagyrábé Kupa

 

Gratulálunk a nyerteseknek és külön Szilágyi Sándor sporttásnak a remek eredményhez.

 

Letölthető végeredmény