2019_NYÍREGYHÁZI SIKEREK NYÍRADONYBAN!

Hajdú-Bihar megye járási központja, a közel nyolcezer lakosú Nyíradony is feliratkozott a sakkversenyt szervezők képzeletbeli listájára, június 29-én szabadidős jellegű egyéni és csapatversenyt szervezett.

Az ügyes szervezők a XXVI. Ligetaljai Kulturális Napok nevű fesztivál egyik rendezvényeként bonyolították a sakkversenyt, külön felnőtt(52 induló) és ifi(19 fő) csoportban, valamint csapatversenyre is sor került, a két csoportban induló, egy egyesülethez tartozó matt-adorok alkottak egy csapatot, összesen 13 csapat versengett a minden igényt kielégítő, klimatizált versenyteremben.

Megyénk sakkozói igazán jól szerepeltek, hiszen a csapatversenyen Balkány( Sáfrány István, Hegedűs Roland, Koncz István) csapata19,5 ponttal a bajnoki címet hódította el, a NYESE ( Szilágyi Sándor, Dr. Horváth László, Juhász Tamás) 18 ponttal a 3. helyen végzett, egy további nyíregyházi csapat pedig  (Hetei Ferenc, Dr. Faluvégi József, Dr. Takács Roland) pedig 12 ponttal a 10. helyen zárt, bizonyítva, hogy megyénk sakkozói helyt tudnak állni a szomszédos megyék sakkozóival szemben is.

 A bajnoki címet  Sáfrány István Balkányba vitte haza, holtversenyben Szilágyi Sándorral, akinek a bucholtz érték a 2. helyezést juttatta,4. helyen, fél pont hátránnyal Hegedűs Roland következett, 5. lett további fél ponttal lemaradva Koncz István, tehát az első öt helyből a „mi sakkozóink” csak a bronzot engedték át a szomszéd megye sakkozóinak!

Ifjú sakkozóink is élesítik farkaskörmeiket, hiszen az ifik csoportjában Filetóth Botond a 2,Simon Virág Boglárka a 3,Simon Örs pedig a 4. helyen végzett, derekasan helyt állt Szőke Nóra(8. Hely) és Bodnár Armand(10. Hely) is, az óvodá s korú Takács Roland pedig a 11. helyen végzett!

Szilágyi „Sziszi” Sándor elmondta, a verseny olyannyira tetszett nekik és jól sikerült, hogy jövőre-mit neki a 77 év terhe- újra elmennek és ezúttal elhozza a bajnoki címet, ez nem a 77 magyar népmese egyike!!!