2018_Sakk Európa-bajnokság Nagyváradon

Sakk Európa-bajnokság Nagyváradon

2018. július 31. és augusztus 5. között kerül sor Nagyváradon a 18. Rapid és villámsakk Ifjúsági Európa Bajnokság. A rangos esemény az Európai Sakk Unió (ECU) égisze alatt a Román Sakkszövetség által kerül megrendezésre.

Az Európa-bajnokság nyitott az európai sakk szövetségek mindegyikének. Minden egyes Európai Sakk Unió (ECU) tagszövetség korlátlan számú játékost regisztrálhat, ha megfelelnek az adott korcsoportok életkori követelményeinek.

A korcsoportok: 8,10,12,14,16,18 év alattiak.

Minden játékosnak regisztrálnia kell nemzeti szövetségein keresztül 2018. június 4-ig (regisztrációs határidő!!!). A nevezési lapot a nemzeti szövetségnek kell kitöltenie a bajnokság hivatalos honlapján.

Az érkezés Nagyváradra július 31-én, a távozás augusztus 5-én történik

Az ECU szabályok (B.14.5.1. Cikk) szerint az ifjúsági versenyek esetében a játékosok az egyik hivatalos szállodában lesznek elhelyezve. A játékterekhez és helyszínekhez való hozzáférés csak a szervezők által akkreditált személyek számára engedélyezett.

Versenyek:

1. Rapid sakk egyéni Európa Bajnokság (EB) - 9 forduló svájci rendszer szerint, 15 perc + 10 másodperc játékosonként.

2. Rapid sakk csapat EB nyílt és lány kategória. A csapatok ugyanazon szövetség játékosaiból állnak, 4 játékos / csapat nyílt versenyeken, 2 lány / csapat a lányok rendezvényein - 7 forduló a svájci rendszer szerint játszott, 10 perc + 5 másodperc játékosonként.

3. Villám sakk egyéni EB - 9 forduló a svájci rendszer szerint, játékosonként 3 perc + 2 másodperc.

4. Sakk feladványfejtő EB

További információk a verseny hivatalos honlapján https://ecuoradea2018.ro/ és facebook oldalán https://www.facebook.com/ECUYouthRapid2018 találhatók, illetve a szervezőktől külön kérhetők.

Információk Nagyváradról: https://www.welcometoromania.ro/Oradea/Oradea_Lista_Obiective_m.htm

   Dr. Fleisz János

  Nemzetközi sakk versenybíró

fle@freemail.hu