2017_Szőlőszagú szeptemberben

SZŐLŐSZAGÚ SZEPTEMBERBEN SZILÁGYI SIKERRŐL SZÍNESBEN

Kazincbarcika NB-s egyesülete 17. alkalommal rendezte meg egykori kiválóságaik emlékversenyét, a Kovács Aladár-Simon József Emlékversenyt szeptember 16-án, a népes, 81 fős mezőny tizede szabolcsi sakkozó volt.

Az A csoportban kevés siker termett sakkozóink számára, Gócza Ádám a 23,míg Békési János a 24. helyen végzett. A helyezésük kevéssé látványos, de más megvilágításba kerül,ha megállapítjuk, csupán tíz hellye végeztek Borsos Bogdan nemzetközi mester mögött. A versenyt IM Kiss Pál nyerte IM Korpa Bencével holtversenyben, jobb bucholtz értékkel, fél pontot verve FM Handó Vilmosra, egész ponttal megelőzve IM Jurij Dovzsikot, FM Zámbó Zoltánt.

Sakkozóink sokkal sikeresebbek voltak a B csoportban, ahol ukrán siker született ugyan, de a bajnok Mykhasyutától csupán egyetlen ponttal szerzett kevesebbet a PIREMON feltörekvő ifije, Palkovics Balázs, tőle fél ponttal maradt le Tumó Bence, Szilágyi Sándor, míg Dr. Horváth László fél ponttal szerzett kevesebbet a legjobb seniortól a „Sziszíliai védelem” feltalálójától, Szilágyi Sándortól, bár doktor úrnak jóval magasabb volt a bucholtza…

Városunk fő hajszobrászának, Dudás Lászlónak ezúttal nem ment ilyen jól a játék, csupán az elvárását hozta, az ötödikes Szőke Nóra pedig messze, három pontot vert az utolsó helyezettre, letéve névjegyét a borsodi sakkozók előtt.

Sakkozóink eredményeitől csupán lelkesedésük és sakk szeretetük volt nagyobb, több órás utazást vállaltak, hogy asztalhoz ülhessenek, öregbítve a szabolcsi sakk hírnevét. Könnyen végezhettek volna előrébb, ha nem kell ennyit utazniuk, illetve órákkal korábban kelniük a helybeliektől….de lesz még sakkverseny Nyíregyházán is!!!